Archief

Mijn koninklijke bezoeken

Vanaf hier ziet u het jaar 2016

(de laatste bezoeken als eerste)

17 november 2016: Koningin Máxima in Den Haag

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 17 november aanwezig bij de viering van het 90- jarig bestaan van buurtcentrum De Mussen in de Haagse Schilderswijk. Koningin Máxima woont enkele optredens van kinderen bij en wordt rondgeleid in het buurtcentrum. Tijdens de rondleiding maakt zij kennis met de verschillende activiteiten die De Mussen biedt en spreekt zij met vrijwilligers en bezoekers.

27 oktober 2016: Koningspaar in Oldenzaal

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 27 oktober een streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente.

 

Ze maken een korte wandeling door het centrum van het stadje Oldenzaal.

27 oktober 2016: Koningspaar in Almelo

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 27 oktober een streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente.

 

Zij brengen een bezoek aan het voetbalstadion van Heracles waar sociaal ondernemerschap centraal staat.

11 oktober 2016: Hertogin van Cambridge in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Cambridge bezoekt dinsdagmiddag 11 oktober Bouwkeet, een maatschappelijk project in Rotterdam.

5 oktober 2016: Koningin Máxima in Apeldoorn

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 5 oktober in Museum Paleis Het Loo de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Anna Paulowna met de latere Koning Willem II trouwt en naar Nederland komt. De expositie toont veel van haar kostbaarheden, waaronder serviezen en meubelen.

 

Ik heb de koningin een hand en een bloemetje kunnen geven.

26 mei 2016: Koningin Máxima in Eindhoven

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op donderdag 26 mei in Eindhoven de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit. De Koning Willem I Prijs is een ondernemingsprijs die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting.

27 april 2016: Koningsdag in Zwolle

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn woensdag 27 april 2016 aanwezig bij de viering van Koningsdag in de gemeente Zwolle, in de provincie Overijssel.

Ik ben met prinses Marilène (deze foto is gemaakt door prins Maurits) en pinses Aimée op de foto geweest.

We hebben een hele leuke dag gehad! Ik heb de koning, de koningin, prinses Amalia, prinses Alexia, prinses Ariane, prinses Laurentien, prins Maurits, prinses Marilène, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimée een hand gegeven.

22 april 2016: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt vrijdagavond 22 april een toespraak tijdens het diner van de informele bijeenkomst van de ministers van Financiën en de centralebankpresidenten van de Europese Unie in de Westergasfabriek in Amsterdam. Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Raad van de Europese Unie.

27 januari 2016: Koningin Máxima in Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagavond 27 januari 2016 bij de officiële opening van de 45e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) in De Doelen. Overkoepelend thema van het festival is dit jaar 'ID Check', dat draait om de voortdurende reflectie van mensen op zichzelf, hoe zij met elkaar omgaan en hoe zij in gezamenlijkheid een maatschappij kunnen opbouwen.

Vanaf hier ziet u het jaar 2015

(de laatste bezoeken als eerste)

12 december 2015: Koning Willem-Alexander in Rotterdam

Zijne Majesteit de Koning woont zaterdag 12 december de viering bij van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers in Rotterdam. De Koning neemt na afloop van de ceremonie op de Coolsingel voor het Stadhuis een defilé af.

4 december 2015: Koninklijke familie in Amsterdam

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vrijdagavond 4 december gastheer en gastvrouw van het symposium energie in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het onderwerp word deze keer vanuit een geopolitieke invalshoek belicht. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is aanwezig.

12 november 2015: Koningin Máxima in Nijmegen

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 12 november 2015 drie innovatieve operatiekamers in het Medical Innovation & Technology expert Center (MITeC) van het Radboudumc in Nijmegen.

 

Ik heb de koningin een hand kunnen geven.

10 september 2015: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagavond 10 september 2015 aanwezig bij de feestelijke opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest, RCO Opening Night. De Koningin is beschermvrouwe van het orkest.

6 juni 2015: Prinses Beatrix in Gorinchem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent op zaterdag 6 juni de kunstmanifestatie Symposion Gorinchem 2015. Na de officiële opening bezichtigt Prinses Beatrix enkele exposities.

27 april 2015: Koningsdag in Dordrecht

Zijne Majesteit de Koning en de leden van de Koninklijke Familie vieren maandag 27 april 2015 Koningsdag mee in de provincie Zuid-Holland, in Dordrecht.

 

Ik heb dit jaar van de koning, prins Constantijn, prinses Laurentien, prins Maurits, prinses Marilène, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita een hand gekregen.

25 april 2015: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Zwolle

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken op zaterdagmiddag 25 april het festival Lang Leve de Club in Zwolle.

14 april 2015: Koninklijke familie in Dordrecht

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn dinsdagavond 14 april 2015 aanwezig bij het Koningsdagconcert in het Energiehuis in Dordrecht.

20 maart 2015: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn vrijdagavond 20 maart in Amsterdam aanwezig bij het afscheidsconcert van Mariss Jansons als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest.

15 januari 2015: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 15 januari in Utrecht aanwezig bij het vierde Taal doet meer College. Tijdens deze bijeenkomst lanceert de Koningin de ‘Krachtvinder’, een online portal waar werkgevers en werkzoekenden met een taalachterstand elkaar gemakkelijker kunnen vinden.

Vanaf hier ziet u het jaar 2014

(de laatste bezoeken als eerste)

20 november 2014: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima woont op donderdag 20 november in Utrecht een gedeelte bij van het symposium ‘van Traditie naar Ambitie’ van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

13 november 2014: Koningin Máxima in Alkmaar

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 13 november in het AFAS stadion in Alkmaar de Lustrum Beursvloer van Stichting De Waaier. Op de beursvloer staan bedrijven die hun kennis, materialen of ‘vrijwilligersuren’ gratis aanbieden aan non-profitorganisaties.

13 november 2014: Koningin Máxima in Westbeemster

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 13 november 2014 het nieuwe gebouw van CONO kaasmakers in Westbeemster. In de nieuwe kaasmakerij staat duurzaamheid centraal.

 

Ik heb de koningin een hand kunnen geven.

9 november 2014: Doop Willem Jan van Vollenhoven in Apeldoorn

Op zondagmiddag 9 november is Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven, zoon van Hunne Hoogheden Prins Floris en Prinses Aimée van Oranje-Nassau, van Vollenhoven in besloten kring gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn.

 

Ik heb ontzettend veel foto's kunnen maken, hier een klein gedeelte.

8 november 2014: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima woont zaterdag 8 november 2014 de Finale Gala-avond bij van het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht.

 

Ik heb de koningin een hand kunnen geven.

23 oktober 2014: Prinses Beatrix in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is donderdagmiddag 23 oktober aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust in De Nieuwe Kerk Amsterdam. 

20 september 2014: Prinses Beatrix in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont zaterdag 20 september in de Domkerk te Utrecht de eucharistieviering bij van het 125-jarig bestaan van de kerkelijke Unie van Utrecht. Deze herdenking is het hoogtepunt van het 31ste internationale congres van Oud-Katholieken, dat van 18 tot 21 september in Utrecht wordt gehouden. In de kerkelijke Unie van Utrecht zijn sinds 1889 verschillende zelfstandige katholieke kerken uit Europa met elkaar verbonden.

 

Het was een heel mooi moment dat ik prinses Beatrix bloemen kon geven, ik heb ook een hand van haar gehad.

Foto copyright Josée

14 september 2014: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Nijkerk

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op zondagmiddag 14 september aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De viering vindt plaats in kerkgebouw De Fontein in Nijkerk.

11 september 2014: Koningin Máxima in Bussum

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, is donderdag 11 september aanwezig bij het DNB Pensioenseminar 2014 in theater Spant! in Bussum. Het seminar heeft als thema ‘De deelnemer in beeld’. Een van de onderwerpen is het belang van het pensioenbewustzijn bij de consument. Toehoorders zijn bestuurders en beleidsbepalers van pensioenfondsen.

1 juni 2014: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen zondagavond 1 juni 2014 de openingsvoorstelling van de 67e editie van het Holland Festival bij in het Nationale Opera & Balletgebouw in Amsterdam.

15 mei 2014: Koningin Máxima in Huizen

Hare Majesteit Koningin Máxima woont donderdagmiddag 15 mei 2014 het jubileumconcert bij van de Stichting Muziek in Huis in woonzorgcentrum De Bolder in Huizen.

26 april 2014: Koningsdag in Amstelveen

Zijne Majesteit de Koning en de leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 26 april 2014 Koningsdag mee in de provincie Noord-Holland, in de Rijp en Amstelveen.

 

Ik ben dit jaar in beide plaatsen geweest. In de Amstelveen heb ik prins Floris en prins Maurits een hand gegeven.

26 april 2014: Koningsdag in de Rijp

Zijne Majesteit de Koning en de leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 26 april 2014 Koningsdag mee in de provincie Noord-Holland, in de Rijp en Amstelveen.

 

Ik ben dit jaar in beide plaatsen geweest. In de Rijp heb ik Hare Majesteit Koningin Máxima een hand gegeven. En ben ik met prinses Laurentien op de foto geweest, waarbij ik ook een hand van haar kreeg.

27 maart 2014: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagmiddag 27 maart 2014 aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van het ROC Midden Nederland in Utrecht.

11 maart 2014: Koningin Máxima in Etten-Leur

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op dinsdagochtend 11 maart een bezoek aan de zorginstelling Avoord Zorg en Wonen in Etten-Leur.

10 maart 2014: Koningin Máxima in Hilversum

Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandag 10 maart de vierde editie van de ‘Week van het geld’ bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In deze week leren kinderen in het basisonderwijs hoe ze verstandig omgaan met geld.

13 februari 2014: Koningin Máxima in 's-Hertogenbosch

Hare Majesteit Koningin Máxima opent op donderdag 13 februari 2014 in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de expositie Kunstkameraden van Stichting De Cultuurkantine.

13 februari 2014: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdag 13 februari een openingswoord bij Quality Now!, een Europese conferentie over de kwaliteit van cultuuronderwijs in de basisschool.

12 februari 2014: Koningin Máxima in Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagochtend 12 februari in het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam het openingssymposium bij van het Centrum Gezond Gewicht van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis.

1 februari 2014: Koninklijke familie in Rotterdam

De koninklijke familie woont zaterdag 1 februari 2014 de dankbetuiging aan hare koninklijke hoogheid prinses Beatrix in het Ahoy in Rotterdam bij. Beatrix met hart en ziel.

28 januari 2014: Prinses Beatrix in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont dinsdag 28 januari in Utrecht de negende bijeenkomst bij van In Vrijheid Verbonden.

Vanaf hier ziet u het jaar 2013

(de laatste bezoeken als eerste)

6 november 2013: Koninklijke familie in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, reikt woensdagmiddag 6 november in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Erasmusprijs uit aan de Duitse geleerde Jürgen Habermas. Zijne majesteit de koning werd vergezeld door Hare majesteit koningin Máxima.

2 november 2013: Koninklijke familie in Delft

De koninklijke familie woont zaterdag 2 november de herdenkingsbijeenkomst voor Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso bij. Deze herdenkingsdienst vindt plaats op zaterdag 2 november in de Oude Kerk in Delft.

30 oktober 2013: Prinses Laurentien met gezin in Den Haag

Hare koninklijke hoogheid prinses Laurentien bezocht met haar kinderen de première van de musical Mr Finney. Het mens-visje is door de prinses zelf bedacht.

5 oktober 2013: Bruiloft prins Jaime en prinses Victória

Zijne koninklijke hoogheid prins Jaime de Bourbon de Parme en prinses Victória de Bourbon de Parme - Cservenyák hopen 5 oktober 2013 voor de kerk te trouwen in Apeldoorn. 3 oktober 2013 is het paar al getrouwd voor de wet.

5 september 2013: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Apeldoorn

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander neemt donderdagmiddag 5 september 2013 het eerste exemplaar in ontvangst van het Droomboek in museum Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Aansluitend openen de Koning en Koningin Máxima de buitententoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’.

5 juli 2013: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagochtend 5 juli 2013 het Máximapark in Leidsche Rijn, Utrecht.

 

Ik heb een hand van de koningin gekregen.

21 juni 2013: Provinciebezoek Den Haag (Zuid-Holland)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken vrijdagochtend 21 juni de provincie Zeeland en vrijdagmiddag de provincie Zuid-Holland.

 

Den Haag: Bijeenkomst op het Spuiplein

Begroeting door de burgemeester van Den Haag, de heer J.J. van Aartsen, bij de kruising Spinozastraat/Groenewegje. Bezoek aan het Midzomergracht festival, een culinair en muzikaal evenement op de Bierkades en het Groenewegje. De Koning en Koningin gaan aan boord van 'de Ooievaart' voor een korte vaartocht langs de terrassen en de muziekoptredens op de pakschuiten. Vanaf de kruising Wagenstraat/Groenewegje gaan de Koning en Koningin in een oldtimer naar Chinatown voor een aantal activiteiten in de Wagenstraat. De autorit eindigt op het Spuiplein waar jongeren samen met het Residentieorkest een muziekstuk uitvoeren. Bij het vertrek van de Koning en Koningin naar het provinciehuis worden banieren onthuld op de muren van enkele omringende panden, als opmaat naar de start van de viering van '200 jaar Koninkrijk' op 30 november 2013 in Scheveningen. Het bezoek aan de provincie Zuid-Holland eindigt met een ontmoeting met het college van Gedeputeerde Staten en de vice-voorzitter van Provinciale Staten in het provinciehuis. Hiermee wordt de reeks van de twaalf provinciebezoeken van de Koning en Koningin afgesloten.

 

Ik heb de koning een hand kunnen geven.

14 juni 2013: Provinciebezoek Haarlem (Noord-Holland)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken vrijdagochtend 14 juni de provincie Fryslân en vrijdagmiddag de provincie Noord-Holland.

 

Haarlem: Afscheidscadeau van Haarlem op het bordes

In het provinciehuis van Noord-Holland is er een ontmoeting van de Koning en Koningin met de leden van Gedeputeerde Staten en de vice-voorzitter van Provinciale Staten. Aansluitend vertrek per bus naar de Grote Markt. Begroeting door de burgemeester van de gemeente Haarlem, mr. B.B. Schneiders. Korte wandeling naar het bordes van het stadhuis. De Koning en Koningin worden ter afsluiting van het bezoek toegezongen.

 

Ik heb de koningin een hand gegeven.

12 juni 2013: Provinciebezoek Roosendaal (Noord-Brabant)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken woensdagochtend 12 juni de provincie Limburg en woensdagmiddag de provincie Noord-Brabant.

 

Roosendaal: Voorstelling op de markt

Begroeting door de burgemeester van de gemeente Roosendaal, mr. J.M.L. Niederer, bij de Markt van Roosendaal. De gemeente kenmerkt zich door transport en logistiek. Na een korte wandeling over de markt kijken de Koning en Koningin vanaf het bordes van het raadhuis naar een korte voorstelling: Cadans van de stad, Ritme van Roosendaal. Aansluitend gaan de Koning en Koningin in een rijtuig naar het station. Van daaruit per Koninklijke trein naar Oisterwijk.

5 juni 2013: Prinses Beatrix in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent woensdagmiddag 5 juni 2013 op het Lange Voorhout in Den Haag de zomertentoonstelling Russia XXI.

1 juni 2013: Konin Willem-Alexander en koningin Máxima in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen zaterdagavond 1 juni 2013 de openingsvoorstelling bij van de 66ste editie van het Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

 

Ik heb koningin Máxima een hand gegeven.

30 mei 2013: Provinciebezoek Utrecht

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken donderdagochtend 30 mei de provincie Gelderland en donderdagmiddag de provincie Utrecht.

 

Utrecht: wandeling naar Paushuize

Aankomst van de Koning en Koningin op het Domplein voor een korte wandeling via het Pandhof naar Paushuize. Ter hoogte van de ingang van het Pandhof worden een aantal scholieren van de winnende school van de Koningsspelen voorgesteld. Afsluiting in Paushuize met de leden van de Gedeputeerde Staten, de burgemeesters van de 26 gemeenten in Utrecht en de vier Utrechtse dijkgraven.

30 mei 2013: Provinciebezoek Vreeswijk (Utrecht)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken donderdagochtend 30 mei de provincie Gelderland en donderdagmiddag de provincie Utrecht.

 

Vreeswijk: wandeling naar 'het Kippenbruggetje'

Aankomst bij de Oude Sluis in Vreeswijk met een begroeting door leerlingen van de Willem Alexanderschool. Wandeling langs de kade naar 'het Kippenbruggetje'. Tijdens de wandeling is er een schouwspel van de 'stichting museumwerf Vreeswijk' waarin de geschiedenis van Vreeswijk wordt uitgebeeld. Aansluitend vertrek van de Koning en Koningin.

Ik heb de koning een hand kunnen geven. 

30 april 2013: Inhuldiging koning Willem-Alexander - koningsvaart

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken donderdagochtend 30 mei de provincie Gelderland en donderdagmiddag de provincie Utrecht. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, de Prinses van Oranje en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinsessen Alexia en Ariane maken een vaartocht over het IJ. Zij varen vanaf EYE Film Instituut langs het Oeverpark en de kop van het Java-eiland. Op verschillende locaties langs de vaarroute krijgen zij een feestelijk programma aangeboden, waaronder een mini-sail.

30 april 2013: Inhuldiging koning Willem-Alexander - Inhuldiging

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag 30 april 2013 beëdigd en ingehuldigd tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

30 april 2013: Inhuldiging koning Willem-Alexander - Balkon

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden betreden het balkon van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Prinses Beatrix en de Koning houden een korte toespraak waarna het Wilhelmus wordt gespeeld. Aansluitend betreden Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinsessen Alexia en Ariane eveneens het balkon.

29 april 2013: Koninklijke familie in Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin biedt maandagavond 29 april in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden een diner aan voor genodigden in het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

Het diner vindt plaats aan de vooravond van de abdicatie van de Koningin en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

 

Helaas heb ik door de grote afstand waarmee wij van het Rijksmuseum moesten staan geen mooie en scherpe foto's kunnen maken. Hier het resultaat.

24 april 2013: Koningin Beatrix in Den Haag

Hare Majesteit de Koningin opent woensdag 24 april de tentoonstelling Constantijn en Christiaan Huygens - Een Gouden Erfenis in de Grote Kerk in Den Haag.

 

Bij het allerlaatste openbare optreden van koningin Beatrix als koningin was ik bij. Ik heb de koningin een mooi oranje boeketje kunnen aanbieden. In het kaartje heb ik de koningin bedankt voor al haar inzet voor ons land. Ik zal haar missen als koningin, maar hoop haar nog heel vaak te kunnen zien.

11 april 2013: Koninklijke familie in Utrecht

Hare Majesteit de Koningin, de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden wonen donderdagavond 11 april het concert Perpetual Peace bij ter viering van driehonderd jaar Vrede van Utrecht in de Domkerk.

 

De Koningin geeft daarna het officiële startsein van de viering door de Domtoren 'aan te steken'. Zij onthult daarmee het laatste kunstwerk uit Trajectum Lumen, de route van lichtkunstwerken die 's avonds historische gebouwen in de binnenstad van Utrecht verlichten.

10 april 2013: Koninklijke familie in Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin, de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn op woensdag 10 april aanwezig bij het Sterrenjubileum van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Vanaf hier ziet u het jaar 2012

(de laatste bezoeken als eerste)

12 december 2012: Koninklijke familie in Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Mabel, Prins Constantijn en Prinses Laurentien zijn woensdagmiddag 12 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs aan de Argentijnse non-profit uitgeverscoöperatie Eloísa Cartonera.

11 december 2012: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op dinsdag 11 december in Rotterdam aanwezig bij de officiële afsluiting in Nederland van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

15 november 2012: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt donderdagmiddag 15 november in World Forum in Den Haag een toespraak tijdens de achtste editie van de conferentie Growing SMEs, Connect, Exchange, Invest (SMEs: Small and Medium Sized Enterprises).

 

Bij het vertrek heb ik de prinses nog een bloemetje kunnen geven. Ook ben ik met de prinses op de foto geweest en heb ik een hand van haar gekregen.

Foto copyright Marieke

1 november 2012: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden spreekt op donderdagmiddag 1 november 2012 op het congres ‘samenwerken aan internationale voedselstabiliteit’.

15 september 2012: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Wassenaar

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden openen zaterdag 15 september het nieuwe bezoekerscentrum van drinkwaterbedrijf Dunea in duingebied Meijendel in de gemeente Wassenaar.

 

Het was een erg leuke dag, bijna alle activiteiten waren buiten zodat ik heel veel foto's heb kunnen maken. Aan prinses Máxima heb ik nog een leuk boeketje kunnen aanbieden. Ook heb ik van de prins en de prinses een hand gekregen.

Foto copyright Josée

23 mei 2012: Prinses Máxima in Amersfoort

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent woensdagmiddag 23 mei 2012 samen met demissionair minister van Financiën, J.C. De Jager, het eerste Geldloket van Wijzer in geldzaken in Amersfoort.

 

Hier was ik bij aanwezig, ik heb heel veel leuke foto's kunnen maken omdat de opening buiten werd verricht. Bij het vertrek van prinses Máxima kon ik haar nog een hand geven.

30 april 2012: Koninginnedag in Rhenen

Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke Familie vieren maandag 30 april 2012 Koninginnedag mee in de provincie Utrecht, in Rhenen en Veenendaal.

 

Ik ben dit jaar naar Rhenen gegaan, het was een prachtige stralende en vooral gezellige dag. Ik heb van prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Maurits, prinses Marilène, prins Bernhard, prins Floris en prinses Aimée een hand gekregen. Ook ben ik met prins Willem-Alexander, prins Bernhard en prins Floris op de foto geweest.

18 april 2012: Staatsbezoek president van Turkije

Op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin brengen de president van Turkije, Zijne Excellentie Abdullah Gül en zijn echtgenote mevrouw Hayrünissa Gül van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 april 2012 een staatsbezoek aan Nederland. '

 

Woensdagvond biedt president Gül de Koningin in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een concert aan van het Turks Jeugd Filharmonisch Orkest. Naast de Koningin, zijn ook de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

25 januari 2012: Koninklijke familie in Den Haag

Hare Majesteit de Koningin, Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden en minister-president drs. M. Rutte zijn woensdag 25 januari aanwezig bij de buitengewone vergadering van de Raad van State ter gelegenheid van het afscheid van mr. H.D. Tjeenk Willink als vicepresident.

21 januari 2012: Koningin Beatrix in Rotterdam

Hare Majesteit de Koningin woont zaterdagmiddag 21 januari 2012 de première bij van de musical De Nieuwe IJstijd in het oude Luxor Theater in Rotterdam.

Vanaf hier ziet u het jaar 2011

(de laatste bezoeken als eerste)

5 oktober 2011: Koninklijke familie in Den Haag

Hare Majesteit de Koningin opent woensdagmiddag 5 oktober de vernieuwde huisvesting van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag. Aansluitend is er een symposium over de rol van de Raad van State door de jaren heen. De Koningin wordt vergezeld door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden.

 

Bij het vertrek kon ik voor de eerste keer de koningin een hand geven.

12 september 2011: Prinses Máxima in Zwijndrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent maandagmiddag 12 september het nieuwe hoofdkantoor van de Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht. De handelsonderneming levert onder meer stalen buizen aan industriële sectoren in het binnen- en buitenland.

 

Bij het vertrek kon ik de prinses nog bloemen aanbieden, ook heb ik een hand van haar gehad.

30 april 2011: Koninginnedag in Weert

Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 30 april 2011 Koninginnedag mee in de provincie Limburg, in Thorn (gemeente Maasgouw) en Weert.

 

Het was een erg warme, leuke maar vooral een gezellige dag. Ik heb prinses Laurentien, prins Maurits, prinses Marilene, prins Bernhard en prinses Annette een hand gegeven en ik ben met prinses Margriet en prins Maurits op de foto geweest.

9 april 2011: Prinses Máxima, koning Carl Gustaf, koningin Silvia en prinses Benedikte in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden spreekt op zaterdag 9 april in haar functie als beschermvrouwe van Scouting Nederland tijdens de Presentation Ceremony van Orange 2011 in de Ridderzaal. Orange 2011 is dit jaar de naam van een vierdaags evenement voor de leden van het World Scout Fund en de Olave Baden-Powell Society.

 

Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Zweden en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte van Denemarken zijn tevens aanwezig.

4 maart 2011: Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagmorgen 4 maart 2011 het jaarlijkse WOMEN Inc. Festival in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

3 maart 2011: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is donderdagmiddag 3 maart aanwezig bij de prijsuitreiking van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider 2010 van Nederland in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam.

 

De prinses nam bij het vertrek redelijk veel tijd voor het publiek. Ik heb de prinses nog een hand gegeven.

18 januari 2011: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt dinsdagmiddag 18 januari de beroepen- en opleidingenbeurs Spots on Jobs in de Fokker Terminal te Den Haag. De beurs wordt gehouden van maandag 17 tot en met zaterdag 22 januari en richt zich op leerlingen uit het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. Naast ontmoetingen op de beursvloer worden er ook netwerkbijeenkomsten gehouden.

 

Ik kon de prinses bij het vertrek een bloemetje geven. Ik heb de prinses een hand gegeven een paar woorden met haar gewisseld en daarna is de prinses weer vertrokken.

 

 

Men vraagt aan mij hoe vaak ik Koningin Máxima heb gezien.

Dit heb ik bij elkaar opgeteld.

 

 

Ik heb Koningin Máxima tot en met het jaar 2016

in totaal bij 126 bezoeken gezien.

 

 

 

 

De foto's blijven eigendom van Rosanne dus niet overnemen zonder mijn toestemming.