Archief

Mijn koninklijke bezoeken

Vanaf hier ziet u het jaar 2021

(de laatste bezoeken als eerste)

30 november 2021: Koning Máxima in Schiedam

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdag 30 november in de Havenkerk in Schiedam aanwezig bij de lancering van Schuldenlab MVS.


Ik hoop begin volgend jaar te gaan trouwen. Ik vond het erg leuk om dit aan de koningin te melden. Daardoor heb ik haar onze 'safe the date' kaart gegeven.

Foto copyright: ANP

2 september 2021: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Den Haag

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen donderdagavond 2 september in Den Haag de feestelijke overdracht bij van het nieuwe cultuurhuis Amare.

24 juni 2021: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt donderdagmiddag 24 juni Eye Filmmuseum in Amsterdam ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan.

Vanaf hier ziet u het jaar 2020

(de laatste bezoeken als eerste)

16 september 2020: Koningin Máxima in Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 16 september het nieuwe pand van Theater Zuidplein in Rotterdam.


Door de Covid-19 pandemie heb ik dit jaar maar één koninklijk bezoek kunnen afleggen. Helaas was Koningsdag ook afgezegd, dat zou anders dit jaar in Maastricht worden gevierd.

Vanaf hier ziet u het jaar 2019

(de laatste bezoeken als eerste)

29 november 2019: Koningin Máxima in Nieuwegein

Hare Majesteit Koningin Máxima is vrijdagmiddag 29 november aanwezig bij het jubileumcongres van CNV Vakmensen in Nieuwegein. De vakbond viert dit jaar zijn 125-jarig bestaan. 

9 oktober 2019: Prinses Beatrix in Dordrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden onthult woensdagmiddag 9 oktober een standbeeld van Willem van Oranje in Dordrecht.

3 oktober 2019: Koningin Máxima in Amersfoort

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdagmiddag 3 oktober een bezoek aan MIND in Amersfoort. MIND is een organisatie die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen. 

7 september 2019: Prinses Beatrix in Kinderdijk

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent zaterdag 7 september in de avond het nieuwe bezoekerscentrum van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen

20 juni 2019: Koningin Máxima in Driebergen

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt op donderdagmiddag 20 juni ‘De Delerij’ in Driebergen, een initiatief van de Stichting Vluchtelingkinderen. De Delerij biedt onderdak aan de Eurowinkel en vijf organisaties die zich bezig houden met onderwijs, gezinshereniging, participatie en integratie van asielzoekers en vluchtelingen van 18 jaar en ouder.

7 juni 2019: Prinses Laurentien in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is vrijdagmiddag 7 juni in Rotterdam aanwezig om bij de presentatie van de bloemlezing: 'Lees!' in boekhandel Donner. Zij neemt het eerste exemplaar in ontvangst en zal een kort woord spreken.

7 juni 2019: Prinses Beatrix in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is vrijdagmiddag 7 juni aanwezig bij de viering van het 250-jarig jubileum van het Bataafsch Genootschap der Proefondervindelijke Wijsbegeerte op het stadhuis in Rotterdam

28 mei 2019: Koningin Máxima in Steenbergen

Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdagmorgen 28 mei verpleeghuis Hof van Nassau in Steenbergen.

27 april 2019: Koningsdag in Amersfoort

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn zaterdag 27 april 2019 aanwezig bij de viering van Koningsdag in Amersfoort.


Prins Constantijn en Prinses Laurentien, Prins Maurits en Prinses Marilène, Prins Bernhard en Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita, Prins Floris en Prinses Aimée zijn ook aanwezig bij Koningsdag in Amersfoort.


Ik heb de koning en koningin, prinses Amalia, prinses Alexia, prinses Ariane, prins Maurits, prinses Marilène, prinses Annette, prins Pieter-Christiaan, prins Floris en prinses Aimée een hand kunnen geven.

9 april 2019: Koninklijke familie in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen dinsdagavond 9 april het Corps Diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

5 maart 2019: Koningin Máxima in Amersfoort

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt op dinsdagochtend 5 maart in De Rijtuigenloods in Amersfoort een korte toespraak bij het jubileumsymposium ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Qredits-Microfinanciering Nederland. Koningin Máxima spreekt in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Vanaf hier ziet u het jaar 2018

(de laatste bezoeken als eerste)

16 oktober 2018: Streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen (Sint Philipsland)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen dinsdag 16 oktober 2018 een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen in de provincie Zeeland.


Ik heb de koning en de koningin een hand gegeven.

27 september 2018: Koningin Máxima in Enschede

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 27 september de Week tegen Eenzaamheid tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres in de Grolsch Veste in Enschede.

13 september 2018: Koningin Máxima in Schiedam

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdagochtend 13 september een bezoek aan de YETS Foundation in Schiedam, een van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje 2018.

6 juni 2018: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagmiddag 6 juni 2018 een conferentie bij over dak- en thuisloze jongeren, georganiseerd door Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) en Kansfonds. De conferentie vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De bijeenkomst heeft als thema ‘breng de basis op orde’ en informeert gemeenten, landelijke overheid en maatschappelijke organisaties over wat nodig is om dakloosheid bij jongeren te voorkomen. In Nederland leven ruim 12.000 dak- en thuisloze jongeren.

5 juni 2018: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima verricht dinsdagmiddag 5 juni 2018 de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht.

27 april 2018: Koningsdag in Groningen

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vrijdag 27 april 2018 aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen, hoofdstad van de provincie Groningen.


Prins Constantijn en Prinses Laurentien, Prins Maurits en Prinses Marilène, Prins Bernhard en Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prins Floris en Prinses Aimée zijn ook aanwezig bij Koningsdag in Groningen.


Ik heb koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia, prinses Ariane en prins Maurits een hand kunnen geven. Ook ben ik met prinses Alexia, prinses Ariane, prins Maurits en prinses Marilène op de foto geweest.

Foto copyright: Gert-Jan de Wit

Foto copyright: Jose Verboom

24 april 2018: Koninklijke familie in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima ontvangen dinsdagavond 24 april het Corps Diplomatique voor het jaarlijkse galadiner in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Vanaf hier ziet u het jaar 2017

(de laatste bezoeken als eerste)

17 november 2017: Koningin Máxima in Delft

Hare majesteit Koningin Máxima is vrijdag 17 november in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering samen met de andere leden aanwezig bij de presentatie van het jaarbericht 2017 ‘Staat van het MKB’. De presentatie vindt plaats op de ‘Dag van de Ondernemer’ bij familiebedrijf Octatube in Delft.

24 oktober 2017: Streekbezoek Utrecht (Eemdijk)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen dinsdag 24 oktober 2017 een streekbezoek aan het Eemland in de provincie Utrecht.


Ik heb de koningin een hand gegeven.

24 oktober 2017: Streekbezoek Utrecht (Amersfoort)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen dinsdag 24 oktober 2017 een streekbezoek aan het Eemland in de provincie Utrecht.

24 augustus 2017: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 24 augustus 2017 aanwezig bij de viering van het 650-jarig bestaan van het Bartholomeus Gasthuis in Utrecht.

29 juni 2017: Streekbezoek Noordoost Flevoland (Nagele)

Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 29 juni 2017 een streekbezoek aan Noordoost Flevoland. De Koning en Koningin bezoeken de plaatsen Urk, Nagele en Dronten.

 

Ik heb de koningin een hand gegeven.

8 juni 2017: Koningin Máxima in Oisterwijk

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt donderdag 8 juni een werkbezoek aan TOBROCO Machines in Oisterwijk. TOBROCO is winnaar van de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie midden- en kleinbedrijf. Deze prijs beloont durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen en stimuleert creatief en innovatief ondernemerschap. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting en reikte de prijs op 26 mei 2016 uit.

3 juni 2017: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima is op zaterdagavond 3 juni aanwezig bij de openingsvoorstelling van het 70e Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

27 april 2017: Koningsdag in Tilburg

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane zijn aanwezig bij de viering van Koningsdag in de gemeente Tilburg, in het hart van Brabant.

Prins Constantijn en Prinses Laurentien, Prins Maurits en Prinses Marilène, Prins Bernhard en Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan en Prinses Anita én Prins Floris en Prinses Aimée zijn ook aanwezig bij Koningsdag in Tilburg.

 

Ik heb alle leden van de Koninklijke Familie een hand kunnen geven, behalve prins Maurits. Ook ben ik met koningin Máxima, prinses Amalia, prinses Annette en prinses Anita op de foto geweest.

De foto met prinses Annette is gemaakt door prins Bernhard.

20 april 2017: Koningin Máxima in Lelystad

Koningin Máxima opent het 50e Resto VanHarte. Het 50e Resto is een KinderResto. Kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar kunnen hier samenkomen om te koken en te leren over voeding, bewegen en samenwerken.

 

Ik heb de koningin een hand gegeven.

8 april 2017: Prinses Beatrix in Nieuwegein

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is aanwezig bij het 40-jarig jubileum van de Parkinson Vereniging, dat plaatsvindt tijdens Wereld Parkinson Dag 2017.

23 oktober 2014: Prinses Beatrix in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is donderdagmiddag 23 oktober aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust in De Nieuwe Kerk Amsterdam. 

20 september 2014: Prinses Beatrix in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont zaterdag 20 september in de Domkerk te Utrecht de eucharistieviering bij van het 125-jarig bestaan van de kerkelijke Unie van Utrecht. Deze herdenking is het hoogtepunt van het 31ste internationale congres van Oud-Katholieken, dat van 18 tot 21 september in Utrecht wordt gehouden. In de kerkelijke Unie van Utrecht zijn sinds 1889 verschillende zelfstandige katholieke kerken uit Europa met elkaar verbonden.

 

Het was een heel mooi moment dat ik prinses Beatrix bloemen kon geven, ik heb ook een hand van haar gehad.

Foto copyright Josée

14 september 2014: Koningspaar in Nijkerk

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn op zondagmiddag 14 september aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De viering vindt plaats in kerkgebouw De Fontein in Nijkerk.

11 september 2014: Koningin Máxima in Bussum

Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, is donderdag 11 september aanwezig bij het DNB Pensioenseminar 2014 in theater Spant! in Bussum. Het seminar heeft als thema ‘De deelnemer in beeld’. Een van de onderwerpen is het belang van het pensioenbewustzijn bij de consument. Toehoorders zijn bestuurders en beleidsbepalers van pensioenfondsen.

1 juni 2014: Koningspaar in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen zondagavond 1 juni 2014 de openingsvoorstelling van de 67e editie van het Holland Festival bij in het Nationale Opera & Balletgebouw in Amsterdam.

15 mei 2014: Koningin Máxima in Huizen

Hare Majesteit Koningin Máxima woont donderdagmiddag 15 mei 2014 het jubileumconcert bij van de Stichting Muziek in Huis in woonzorgcentrum De Bolder in Huizen.

26 april 2014: Koningsdag in Amstelveen

Zijne Majesteit de Koning en de leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 26 april 2014 Koningsdag mee in de provincie Noord-Holland, in de Rijp en Amstelveen.

 

Ik ben dit jaar in beide plaatsen geweest. In de Amstelveen heb ik prins Floris en prins Maurits een hand gegeven.

26 april 2014: Koningsdag in de Rijp

Zijne Majesteit de Koning en de leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 26 april 2014 Koningsdag mee in de provincie Noord-Holland, in de Rijp en Amstelveen.


Ik ben dit jaar in beide plaatsen geweest. In de Rijp heb ik Hare Majesteit Koningin Máxima een hand gegeven. En ben ik met prinses Laurentien op de foto geweest, waarbij ik ook een hand van haar kreeg.

25 april 2015: Koningspaar in Zwolle

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken op zaterdagmiddag 25 april het festival Lang Leve de Club in Zwolle.

14 april 2015: Koninklijke familie in Dordrecht

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zijn dinsdagavond 14 april 2015 aanwezig bij het Koningsdagconcert in het Energiehuis in Dordrecht.

20 maart 2015: Koningspaar in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn vrijdagavond 20 maart in Amsterdam aanwezig bij het afscheidsconcert van Mariss Jansons als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest.

15 januari 2015: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 15 januari in Utrecht aanwezig bij het vierde Taal doet meer College. Tijdens deze bijeenkomst lanceert de Koningin de ‘Krachtvinder’, een online portal waar werkgevers en werkzoekenden met een taalachterstand elkaar gemakkelijker kunnen vinden.

Vanaf hier ziet u het jaar 2014

(de laatste bezoeken als eerste)

20 november 2014: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima woont op donderdag 20 november in Utrecht een gedeelte bij van het symposium ‘van Traditie naar Ambitie’ van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK).

13 november 2014: Koningin Máxima in Alkmaar

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 13 november in het AFAS stadion in Alkmaar de Lustrum Beursvloer van Stichting De Waaier. Op de beursvloer staan bedrijven die hun kennis, materialen of ‘vrijwilligersuren’ gratis aanbieden aan non-profitorganisaties.

13 november 2014: Koningin Máxima in Westbeemster

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagochtend 13 november 2014 het nieuwe gebouw van CONO kaasmakers in Westbeemster. In de nieuwe kaasmakerij staat duurzaamheid centraal.

 

Ik heb de koningin een hand kunnen geven.

9 november 2014: Doop Willem Jan van Vollenhoven in Apeldoorn

Op zondagmiddag 9 november is Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven, zoon van Hunne Hoogheden Prins Floris en Prinses Aimée van Oranje-Nassau, van Vollenhoven in besloten kring gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn.

 

Ik heb ontzettend veel foto's kunnen maken, hier een klein gedeelte.

Ik ben met prinses Marilène (deze foto is gemaakt door prins Maurits) en pinses Aimée op de foto geweest.

We hebben een hele leuke dag gehad! Ik heb de koning, de koningin, prinses Amalia, prinses Alexia, prinses Ariane, prinses Laurentien, prins Maurits, prinses Marilène, prins Bernhard, prinses Annette, prins Floris en prinses Aimée een hand gegeven.

22 april 2016: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt vrijdagavond 22 april een toespraak tijdens het diner van de informele bijeenkomst van de ministers van Financiën en de centralebankpresidenten van de Europese Unie in de Westergasfabriek in Amsterdam. Nederland is in de eerste helft van 2016 voorzitter van de Raad van de Europese Unie.

27 januari 2016: Koningin Máxima in Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagavond 27 januari 2016 bij de officiële opening van de 45e editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) in De Doelen. Overkoepelend thema van het festival is dit jaar 'ID Check', dat draait om de voortdurende reflectie van mensen op zichzelf, hoe zij met elkaar omgaan en hoe zij in gezamenlijkheid een maatschappij kunnen opbouwen.

Vanaf hier ziet u het jaar 2015

(de laatste bezoeken als eerste)

12 december 2015: Koning Willem-Alexander in Rotterdam

Zijne Majesteit de Koning woont zaterdag 12 december de viering bij van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers in Rotterdam. De Koning neemt na afloop van de ceremonie op de Coolsingel voor het Stadhuis een defilé af. 

4 december 2015: Koninklijke familie in Amsterdam

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vrijdagavond 4 december gastheer en gastvrouw van het symposium energie in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Het onderwerp word deze keer vanuit een geopolitieke invalshoek belicht. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is aanwezig.

12 november 2015: Koningin Máxima in Nijmegen

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 12 november 2015 drie innovatieve operatiekamers in het Medical Innovation & Technology expert Center (MITeC) van het Radboudumc in Nijmegen.

 

Ik heb de koningin een hand kunnen geven.

10 september 2015: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagavond 10 september 2015 aanwezig bij de feestelijke opening van het nieuwe seizoen van het Koninklijk Concertgebouworkest, RCO Opening Night. De Koningin is beschermvrouwe van het orkest.

6 juni 2015: Prinses Beatrix in Gorinchem

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent op zaterdag 6 juni de kunstmanifestatie Symposion Gorinchem 2015. Na de officiële opening bezichtigt Prinses Beatrix enkele exposities.

27 april 2015: Koningsdag in Dordrecht

Zijne Majesteit de Koning en de leden van de Koninklijke Familie vieren maandag 27 april 2015 Koningsdag mee in de provincie Zuid-Holland, in Dordrecht.

 

Ik heb dit jaar van de koning, prins Constantijn, prinses Laurentien, prins Maurits, prinses Marilène, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita een hand gekregen.

30 maart 2017: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdagochtend 30 maart in het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank in Amsterdam een korte toespraak ter gelegenheid van de Global Money Week, de internationale versie van de Week van het geld. Het evenement richt zich op kinderen van 10-16 jaar en wordt georganiseerd door de Child & Youth Finance International (CYFI) in samenwerking met platform Wijzer in geldzaken en Aflatoun International.

18 februari 2017: Koningin Máxima in Dordrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima opent zaterdag 18 februari in het Dordrechts Museum de tentoonstelling Een Koninklijk Paradijs - Aert Schouman en de verbeelding van de natuur.

17 november 2016: Koningin Máxima in Den Haag

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 17 november aanwezig bij de viering van het 90- jarig bestaan van buurtcentrum De Mussen in de Haagse Schilderswijk. Koningin Máxima woont enkele optredens van kinderen bij en wordt rondgeleid in het buurtcentrum. Tijdens de rondleiding maakt zij kennis met de verschillende activiteiten die De Mussen biedt en spreekt zij met vrijwilligers en bezoekers.

27 oktober 2016: Koningspaar in Oldenzaal

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 27 oktober een streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente.


Ze maken een korte wandeling door het centrum van het stadje Oldenzaal.

27 oktober 2016: Koningspaar in Almelo

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen donderdag 27 oktober een streekbezoek aan Almelo en Noordoost Twente.


Zij brengen een bezoek aan het voetbalstadion van Heracles waar sociaal ondernemerschap centraal staat.

11 oktober 2016: Hertogin van Cambridge in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid de Hertogin van Cambridge bezoekt dinsdagmiddag 11 oktober Bouwkeet, een maatschappelijk project in Rotterdam.

5 oktober 2016: Koningin Máxima in Apeldoorn

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagochtend 5 oktober in Museum Paleis Het Loo de tentoonstelling Anna Paulowna, kleurrijke koningin. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Anna Paulowna met de latere Koning Willem II trouwt en naar Nederland komt. De expositie toont veel van haar kostbaarheden, waaronder serviezen en meubelen.


Ik heb de koningin een hand en een bloemetje kunnen geven.

26 mei 2016: Koningin Máxima in Eindhoven

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op donderdag 26 mei in Eindhoven de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit. De Koning Willem I Prijs is een ondernemingsprijs die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting.

27 april 2016: Koningsdag in Zwolle

Hunne Majesteiten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn woensdag 27 april 2016 aanwezig bij de viering van Koningsdag in de gemeente Zwolle, in de provincie Overijssel.

8 november 2014: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima woont zaterdag 8 november 2014 de Finale Gala-avond bij van het 10de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht.

 

Ik heb de koningin een hand kunnen geven. 

27 maart 2014: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdagmiddag 27 maart 2014 aanwezig bij de viering van het 10-jarig bestaan van het ROC Midden Nederland in Utrecht.

11 maart 2014: Koningin Máxima in Etten-Leur

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt op dinsdagochtend 11 maart een bezoek aan de zorginstelling Avoord Zorg en Wonen in Etten-Leur.

10 maart 2014: Koningin Máxima in Hilversum

Hare Majesteit Koningin Máxima opent maandag 10 maart de vierde editie van de ‘Week van het geld’ bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In deze week leren kinderen in het basisonderwijs hoe ze verstandig omgaan met geld.

13 februari 2014: Koningin Máxima in 's-Hertogenbosch

Hare Majesteit Koningin Máxima opent op donderdag 13 februari 2014 in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de expositie Kunstkameraden van Stichting De Cultuurkantine.

13 februari 2014: Koningin Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdag 13 februari een openingswoord bij Quality Now!, een Europese conferentie over de kwaliteit van cultuuronderwijs in de basisschool.

12 februari 2014: Koningin Máxima in Rotterdam

Hare Majesteit Koningin Máxima woont woensdagochtend 12 februari in het museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam het openingssymposium bij van het Centrum Gezond Gewicht van het Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis.   

1 februari 2014: Koninklijke familie in Rotterdam

De koninklijke familie woont zaterdag 1 februari 2014 de dankbetuiging aan hare koninklijke hoogheid prinses Beatrix in het Ahoy in Rotterdam bij. Beatrix met hart en ziel.

28 januari 2014: Prinses Beatrix in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont dinsdag 28 januari in Utrecht de negende bijeenkomst bij van In Vrijheid Verbonden.

Vanaf hier ziet u het jaar 2013

(de laatste bezoeken als eerste)

6 november 2013: Koninklijke familie in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Regent van de Stichting Praemium Erasmianum, reikt woensdagmiddag 6 november in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Erasmusprijs uit aan de Duitse geleerde Jürgen Habermas. Zijne majesteit de koning werd vergezeld door Hare majesteit koningin Máxima.

2 november 2013: Koninklijke familie in Delft

De koninklijke familie woont zaterdag 2 november de herdenkingsbijeenkomst voor Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso bij. Deze herdenkingsdienst vindt plaats op zaterdag 2 november in de Oude Kerk in Delft.

30 oktober 2013: Prinses Laurentien met gezin in Den Haag

Hare koninklijke hoogheid prinses Laurentien bezocht met haar kinderen de première van de musical Mr Finney. Het mens-visje is door de prinses zelf bedacht.

5 oktober 2013: Bruiloft prins Jaime en prinses Victória in Apeldoorn

Zijne koninklijke hoogheid prins Jaime de Bourbon de Parme en prinses Victória de Bourbon de Parme - Cservenyák hopen 5 oktober 2013 voor de kerk te trouwen in Apeldoorn. 3 oktober 2013 is het paar al getrouwd voor de wet.

5 september 2013: Koningspaar Apeldoorn

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander neemt donderdagmiddag 5 september 2013 het eerste exemplaar in ontvangst van het Droomboek in museum Paleis ’t Loo in Apeldoorn. Aansluitend openen de Koning en Koningin Máxima de buitententoonstelling ‘Dromen op Paleis Het Loo’.

5 juli 2013: Koningin Máxima in Utrecht

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagochtend 5 juli 2013 het Máximapark in Leidsche Rijn, Utrecht.

 

Ik heb een hand van de koningin gekregen.

21 juni 2013: Provinciebezoek Den Haag (Zuid-Holland)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken vrijdagochtend 21 juni de provincie Zeeland en vrijdagmiddag de provincie Zuid-Holland.

 

Den Haag: Bijeenkomst op het Spuiplein

Het bezoek eindigt op het Spuiplein waar jongeren samen met het Residentieorkest een muziekstuk uitvoeren. Bij het vertrek van de Koning en Koningin naar het provinciehuis worden banieren onthuld op de muren van enkele omringende panden, als opmaat naar de start van de viering van '200 jaar Koninkrijk' op 30 november 2013 in Scheveningen. Het bezoek aan de provincie Zuid-Holland eindigt met een ontmoeting met het college van Gedeputeerde Staten en de vice-voorzitter van Provinciale Staten in het provinciehuis. Hiermee wordt de reeks van de twaalf provinciebezoeken van de Koning en Koningin afgesloten.

 

Ik heb de koning een hand kunnen geven.

14 juni 2013: Provinciebezoek Haarlem (Noord-Holland)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken vrijdagochtend 14 juni de provincie Fryslân en vrijdagmiddag de provincie Noord-Holland. 

 

Haarlem: Afscheidscadeau van Haarlem op het bordes

Korte wandeling naar het bordes van het stadhuis. De Koning en Koningin worden ter afsluiting van het bezoek toegezongen.

 

Ik heb de koningin een hand gegeven.

12 juni 2013: Provinciebezoek Roosendaal (Noord-Brabant)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken woensdagochtend 12 juni de provincie Limburg en woensdagmiddag de provincie Noord-Brabant.

 

Roosendaal: Voorstelling op de markt

Na een korte wandeling over de markt kijken de Koning en Koningin vanaf het bordes van het raadhuis naar een korte voorstelling: Cadans van de stad, Ritme van Roosendaal.

5 juni 2013: Prinses Beatrix in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent woensdagmiddag 5 juni 2013 op het Lange Voorhout in Den Haag de zomertentoonstelling Russia XXI.

1 juni 2013: Koningspaar in Amsterdam

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima wonen zaterdagavond 1 juni 2013 de openingsvoorstelling bij van de 66ste editie van het Holland Festival in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam.

 

Ik heb koningin Máxima een hand gegeven.

30 mei 2013: Provinciebezoek Utrecht

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken donderdagochtend 30 mei de provincie Gelderland en donderdagmiddag de provincie Utrecht.

 

Utrecht: wandeling naar Paushuize

Aankomst van de Koning en Koningin op het Domplein voor een korte wandeling via het Pandhof naar Paushuize.

30 mei 2013: Provinciebezoek Vreeswijk (Utrecht)

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bezoeken donderdagochtend 30 mei de provincie Gelderland en donderdagmiddag de provincie Utrecht.


Vreeswijk: wandeling naar 'het Kippenbruggetje'

Wandeling langs de kade naar 'het Kippenbruggetje'. Tijdens de wandeling is er een schouwspel van de 'stichting museumwerf Vreeswijk' waarin de geschiedenis van Vreeswijk wordt uitgebeeld.

 

Ik heb de koning een hand kunnen geven. 

30 april 2013: Inhuldiging koning Willem-Alexander - koningsvaart

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, de Prinses van Oranje en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinsessen Alexia en Ariane maken een vaartocht over het IJ. Zij varen vanaf EYE Film Instituut langs het Oeverpark en de kop van het Java-eiland. Op verschillende locaties langs de vaarroute krijgen zij een feestelijk programma aangeboden, waaronder een mini-sail.

30 april 2013: Inhuldiging koning Willem-Alexander - Inhuldiging

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag 30 april 2013 beëdigd en ingehuldigd tijdens de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

30 april 2013: Inhuldiging koning Willem-Alexander - Balkon

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden betreden het balkon van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Prinses Beatrix en de Koning houden een korte toespraak waarna het Wilhelmus wordt gespeeld. Aansluitend betreden Hare Koninklijke Hoogheid de Prinses van Oranje en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prinsessen Alexia en Ariane eveneens het balkon.

29 april 2013: Koninklijke familie in Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin biedt maandagavond 29 april in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden een diner aan voor genodigden in het Rijksmuseum in Amsterdam.

 

Het diner vindt plaats aan de vooravond van de abdicatie van de Koningin en de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

 

Helaas heb ik door de grote afstand waarmee wij van het Rijksmuseum moesten staan geen mooie en scherpe foto's kunnen maken. Hier het resultaat.

24 april 2013: Koningin Beatrix in Den Haag

Hare Majesteit de Koningin opent woensdag 24 april de tentoonstelling Constantijn en Christiaan Huygens - Een Gouden Erfenis in de Grote Kerk in Den Haag.

 

Bij het laatste openbare optreden van koningin Beatrix als koningin was ik bij. Ik heb de koningin een mooi oranje boeketje kunnen aanbieden. In het kaartje heb ik de koningin bedankt voor al haar inzet voor ons land. Ik zal haar missen als koningin, maar hoop haar nog heel vaak te kunnen zien.

11 april 2013: Koninklijke familie in Utrecht

Hare Majesteit de Koningin, de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden wonen donderdagavond 11 april het concert Perpetual Peace bij ter viering van driehonderd jaar Vrede van Utrecht in de Domkerk.

 

De Koningin geeft daarna het officiële startsein van de viering door de Domtoren 'aan te steken'. Zij onthult daarmee het laatste kunstwerk uit Trajectum Lumen, de route van lichtkunstwerken die 's avonds historische gebouwen in de binnenstad van Utrecht verlichten.

10 april 2013: Koninklijke familie in Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin, de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn op woensdag 10 april aanwezig bij het Sterrenjubileum van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Vanaf hier ziet u het jaar 2012

(de laatste bezoeken als eerste)

12 december 2012: Koninklijke familie in Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin en Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Mabel, Prins Constantijn en Prinses Laurentien zijn woensdagmiddag 12 december in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Grote Prins Claus Prijs aan de Argentijnse non-profit uitgeverscoöperatie Eloísa Cartonera.

11 december 2012: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op dinsdag 11 december in Rotterdam aanwezig bij de officiële afsluiting in Nederland van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

15 november 2012: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt donderdagmiddag 15 november in World Forum in Den Haag een toespraak tijdens de achtste editie van de conferentie Growing SMEs, Connect, Exchange, Invest (SMEs: Small and Medium Sized Enterprises).

 

Bij het vertrek heb ik de prinses nog een bloemetje kunnen geven. Ook ben ik met de prinses op de foto geweest en heb ik een hand van haar gekregen.

Foto copyright Marieke

1 november 2012: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden spreekt op donderdagmiddag 1 november 2012 op het congres ‘samenwerken aan internationale voedselstabiliteit’.

15 september 2012: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Wassenaar

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden openen zaterdag 15 september het nieuwe bezoekerscentrum van drinkwaterbedrijf Dunea in duingebied Meijendel in de gemeente Wassenaar.

 

Het was een erg leuke dag, bijna alle activiteiten waren buiten zodat ik heel veel foto's heb kunnen maken. Aan prinses Máxima heb ik nog een boeketje kunnen aanbieden. Ook heb ik van de prins en de prinses een hand gekregen.

Foto copyright Josée

23 mei 2012: Prinses Máxima in Amersfoort

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent woensdagmiddag 23 mei 2012 samen met demissionair minister van Financiën, J.C. De Jager, het eerste Geldloket van Wijzer in geldzaken in Amersfoort.

 

Omdat de opening buiten werd verricht heb ik heel veel leuke foto's kunnen maken. Bij het vertrek van prinses Máxima kon ik haar nog een hand geven.

30 april 2012: Koninginnedag in Rhenen

Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke Familie vieren maandag 30 april 2012 Koninginnedag mee in de provincie Utrecht, in Rhenen en Veenendaal.

 

Ik ben dit jaar naar Rhenen gegaan, het was een prachtige stralende en vooral gezellige dag. Ik heb van prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Maurits, prinses Marilène, prins Bernhard, prins Floris en prinses Aimée een hand gekregen. Ook ben ik met prins Willem-Alexander, prins Bernhard en prins Floris op de foto geweest.Men vraagt aan mij hoe vaak ik Koningin Máxima heb gezien.

Dit heb ik bij elkaar opgeteld.Ik heb Koningin Máxima tot en met het jaar 2021

in totaal bij 155 bezoeken gezien.De foto's blijven eigendom van Rosanne dus niet overnemen zonder mijn toestemming.