Archief 2

Mijn koninklijke bezoeken

Vanaf hier ziet u het vervolg van het jaar 2012

(de laatste bezoeken als eerste)

18 april 2012: Staatsbezoek president van Turkije

Op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin brengen de president van Turkije, Zijne Excellentie Abdullah Gül en zijn echtgenote mevrouw Hayrünissa Gül van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 april 2012 een staatsbezoek aan Nederland. '

 

Woensdagvond biedt president Gül de Koningin in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam een concert aan van het Turks Jeugd Filharmonisch Orkest. Ook zijn ook de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.

25 januari 2012: Koninklijke familie in Den Haag

Hare Majesteit de Koningin, Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden en minister-president drs. M. Rutte zijn woensdag 25 januari aanwezig bij de buitengewone vergadering van de Raad van State ter gelegenheid van het afscheid van mr. H.D. Tjeenk Willink als vicepresident.

21 januari 2012: Koningin Beatrix in Rotterdam

Hare Majesteit de Koningin woont zaterdagmiddag 21 januari 2012 de première bij van de musical De Nieuwe IJstijd in het oude Luxor Theater in Rotterdam.

Vanaf hier ziet u het jaar 2011

(de laatste bezoeken als eerste)

5 oktober 2011: Koninklijke familie in Den Haag

Hare Majesteit de Koningin opent woensdagmiddag 5 oktober de vernieuwde huisvesting van de Raad van State aan de Kneuterdijk in Den Haag. Aansluitend is er een symposium over de rol van de Raad van State door de jaren heen. De Koningin wordt vergezeld door Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden.

 

Bij het vertrek kon ik voor de eerste keer de koningin een hand geven.

12 september 2011: Prinses Máxima in Zwijndrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent maandagmiddag 12 september het nieuwe hoofdkantoor van de Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht. De handelsonderneming levert onder meer stalen buizen aan industriële sectoren in het binnen- en buitenland.

 

Bij het vertrek kon ik de prinses nog bloemen aanbieden, ook heb ik een hand van haar gehad.

30 april 2011: Koninginnedag in Weert

Hare Koninklijke Hoogheid Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke Familie vieren zaterdag 30 april 2011 Koninginnedag mee in de provincie Limburg, in Thorn (gemeente Maasgouw) en Weert.

 

Het was een erg warme, leuke maar vooral een gezellige dag. Ik heb prinses Laurentien, prins Maurits, prinses Marilene, prins Bernhard en prinses Annette een hand gegeven en ik ben met prinses Margriet en prins Maurits op de foto geweest.

9 april 2011: Prinses Máxima, koning Carl Gustaf, koningin Silvia en prinses Benedikte in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden spreekt op zaterdag 9 april in haar functie als beschermvrouwe van Scouting Nederland tijdens de Presentation Ceremony van Orange 2011 in de Ridderzaal. Orange 2011 is dit jaar de naam van een vierdaags evenement voor de leden van het World Scout Fund en de Olave Baden-Powell Society.

 

Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Zweden en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Benedikte van Denemarken zijn tevens aanwezig.

4 maart 2011: Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagmorgen 4 maart 2011 het jaarlijkse WOMEN Inc. Festival in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam

3 maart 2011: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is donderdagmiddag 3 maart aanwezig bij de prijsuitreiking van het Beste Leerbedrijf en de Beste Praktijkopleider 2010 van Nederland in de Laurentius en Elisabeth Kathedraal in Rotterdam.

 

De prinses nam bij het vertrek redelijk veel tijd voor het publiek. Ik heb de prinses nog een hand gegeven.

18 januari 2011: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt dinsdagmiddag 18 januari de beroepen- en opleidingenbeurs Spots on Jobs in de Fokker Terminal te Den Haag. De beurs wordt gehouden van maandag 17 tot en met zaterdag 22 januari en richt zich op leerlingen uit het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs in de regio Haaglanden. Naast ontmoetingen op de beursvloer worden er ook netwerkbijeenkomsten gehouden.

 

Ik kon de prinses bij het vertrek een bloemetje geven. Ik heb de prinses een hand gegeven een paar woorden met haar gewisseld en daarna is de prinses weer vertrokken.

Vanaf hier ziet u het jaar 2010

(de laatste bezoeken als eerste)

12 december 2010: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Rotterdam

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn zondagmiddag 12 december aanwezig bij de jubileumvoorstelling ‘De Verjaardag van Koning Lodewijk de Enige’ in het theater van Hofplein Rotterdam. De voorstelling wordt gehouden ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig bestaan.


Ik heb de prins en de prinses een hand kunnen geven.

10 december 2010: Prinses Máxima in Dordrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden brengt vrijdagochtend 10 december, als lid van de Raad van Microfinanciering, een werkbezoek aan Dordrecht. Het werkbezoek wordt afgesloten met een bezoek aan de kansenflat in Wielwijk.

10 december 2010: Prinses Máxima in Dordrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden brengt vrijdagochtend 10 december, als lid van de Raad van Microfinanciering, een werkbezoek aan Dordrecht. Het werkbezoek start met het openen van het nieuwe MF-ondernemerspunt in de Stadswinkel.


Ik heb de prinses bij dit bezoek nog een hand en een bloemetje gegeven.

3 december 2010: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt vrijdagochtend 3 december, als lid van de Raad van de Microfinanciering, de Creative Factory en een symposium in het Ondernemershuis Zuid in Rotterdam.


Bij de Creative Factory heb ik de prinses goed kunnen zien, maar omdat we erg vertraagd waren door het verkeer. De prinses en ik kwamen bijna tegelijk aan dus ik kon geen foto's meer maken.


Bij het Ondernemershuis Zuid kon ik foto's maken toen de prinses in de auto zat.

20 november 2010: Bruiloft van prins Carlos en prinses Annemarie in Brussel

Hare Majesteit de Koningin, Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden en andere leden van de Koninklijke Familie zijn zaterdag 20 november aanwezig bij het kerkelijk huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Carlos de Bourbon de Parme met Annemarie Cecilia Gualthérie van Weezel.

De huwelijksplechtigheid vindt plaats in de Ter Kameren Abdij te Brussel, België.

Het burgerlijk huwelijk heeft reeds in kleine kring plaats gevonden op 12 juni in Wijk bij Duurstede, Nederland.


De leden van de koninklijke familie kwamen in de auto langs ons, dus ze zijn al rijdend en achter glas gefotografeerd.

19 november 2010: Prinses Margriet in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent 19 november, in haar functie van vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, Margriet Winter Fair.

31 oktober 2010: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje spreekt zondagmiddag 31 oktober op de openingsdag van de internationale conferentie Landbouw, Voedselzekerheid en Klimaatverandering in Den Haag. De Prins wordt vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden.


Hier was ik bij. De beveiling was alleen heel erg streng dus we mochten niet dichtbij komen, dus ik heb helaas geen leuke foto's van het koninklijke paar kunnen maken.

28 oktober 2010: Prins Willem-Alexander, prinses Vicoria, prins Carlos en prinses Annemarie in Noordwijk

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is donderdagavond aanwezig bij de receptie en het gala ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Zweedse Kamer van Koophandel voor Nederland, in Noordwijk. Bij de viering is ook Hare Koninklijke Hoogheid Kroonprinses Victoria, prins Carlos en prinses Annemarie aanwezig.


Ik was hierbij aanwezig. Prinses Victoria heb ik alleen achter het glas kunnen zien, dus daar heb ik helaas geen mooie foto van. De bloemen die ik voor prinses Victoria heb ik prins Willem-Alexander kunnen geven. Hij zou zorgen dat ze bij prinses Victoria terecht kwamen. Ik heb de prins ook nog een hand gegeven.

15 oktober 2010: Prinses Máxima in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagochtend 15 oktober de tentoonstelling ‘SingSong, Schatten uit de Verboden Stad’ in Museum Speelklok in Utrecht.

14 oktober 2010: Prinses Máxima in Voorburg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt donderdag 14 oktober een toespraak tijdens de uitreiking van de Christiaan Huygens wetenschapsprijs in de Oude Kerk in Voorburg.


Hier was ik bij aanwezig, ik heb de prinses op de terugweg een hand en een bloemetje gegeven.

Foto copyright Alfred van Bunge, http://www.voorburginsite.nl/

2 oktober 2010: Prinses Máxima in Amersfoort

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent zaterdagmiddag 2 oktober het jeugdoperahuis “De Veerensmeederij” van het gezelschap Holland Opera in Amersfoort.


Ik was hierbij, misschien wel leuk om te weten, het was mijn 50e bezoek aan prinses Máxima. Ik heb bij het vertrek een handje van haar gehad.

27 september 2010: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Utrecht

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn maandagmiddag 27 september in Utrecht aanwezig bij de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma.


Ik was hierbij, ik heb ondanks de regen, een ontzettend leuke en gezellige dag gehad! Prinses Máxima heb ik op de terugweg een hand gegeven. Ze had net als ik ook een leuke middag en avond gehad, ze had het erg gezellig gehad!

9 september 2010: Prinses Laurentien in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is donderdag 9 september in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam aanwezig bij een nationale recordpoging simultaan voorlezen.


Hier was ik bij aanwezig, ik heb de prinses een bloemetje gegeven, en een handje gekregen.

21 juli 2010: Nationale Feestdag in Brussel - Militair Defilé

In de namiddag woonde de Koninklijke Familie het Militair Defilé bij op het Paleizenplein.

21 juli 2010: Nationale Feestdag in Brussel - Kathedraal

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag werden op woensdagvoormiddag 21 juli 2010 Te Deums gezongen, die respectievelijk werden bijgewoond:

Door de Koning en de Koningin, Koningin Fabiola, Prins Filip en Prinses Mathilde in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal te Brussel.

20 juli 2010: Koninklijke familie van België in Brussel

Op dinsdagavond 20 juli 2010 woonde de Koninklijke Familie in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel het concert "Preludium tot de Nationale Feestdag" bij, dat wordt aangeboden door de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd en het Nationaal Orkest van België.


Op de terugweg heb ik prins Filip, prinses Mathilde, prins Laurent en prinses Claire een hand kunnen geven.

22 juni 2010: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje neemt dinsdagmiddag 22 juni de nieuwe scenariostudie NL2040 van het Centraal Planbureau (CPB) in ontvangst in Den Haag.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is ook aanwezig bij de presentatie.


Hier was ik bij aanwezig, we mochten niet heel dichtbij staan, maar we stonden nog redelijk goed om foto's te maken. Bij het vertrek, heb ik aan de prinses een bloemetje gegeven. De prinses gaf me nog een hand.

12 juni 2010: Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden geeft zaterdagmiddag 12 juni in het Concertgebouw in Amsterdam het startsein voor de tweede editie van Het Concertgebouw Open.


Hier was ik aanwezig, bij de officiële opening was publiek toegestaan, dus dat heb ik allemaal kunnen zien. De optredens die gedaan zijn, waren erg mooi.

Helaas was er dit keer veel tegenlicht, dus de foto's zijn redelijk donker, en niet helemaal scherp. Ik ben ook op zoek naar een nieuwe camera voor meer en mooiere foto's.

8 juni 2010: Prinses Máxima in Apeldoorn

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent dinsdag 8 juni ‘De St@art, ruimte voor duurzaam leven in Apeldoorn’.


Hier was ik bij aanwezig, bij het vertrek heb ik een hand van de prinses gekregen.

20 mei 2010: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagmiddag 20 mei op het ROC Mondriaan in Den Haag een les bij voor volwassenen over het thema ‘geld lenen’.


Vandaag dus een bezoek in Den Haag, ik had een bloemetje bij me voor haar. De prinses is natuurlijk net jarig geweest, dus daar heb ik haar als nog mee gefeliciteerd. Ook vond de prinses het bezoek aan Shanghai erg leuk, alleen vond ze het jammer dat het zo ver weg is. Ik kreeg nog een handje van de prinses.


Helaas heb ik alleen van de aankomst foto's kunnen maken, dit is de mooiste foto (helaas is hij niet helemaal scherp).

30 april 2010: Koninginnedag in Middelburg

Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke familie vieren vrijdag 30 april 2010 Koninginnedag mee in de provincie Zeeland, achtereenvolgens in Wemeldinge (gemeente Kapelle) en Middelburg.


Ik ben dit jaar in de stad Middelburg geweest. Nadat de regen met bakken uit de lucht is komen zetten werd het ongeveer een half uur voordat de koningin kwam droog! Ik ben op de foto geweest met prinses Mabel, prins Pieter-Christiaan, prinses Anita en prinses Aimée. Ik heb een hand gekregen van prinses Máxima, prins Friso, prinses Mabel, mr. Pieter van Vollenhoven, prins Berhard, prinses Annette, prins Pieter-Christiaan, prinses Anita, prins Floris en prinses Aimée


Ik heb niet heel veel foto's kunnen maken, maar hier de mooiste.

27 april 2010: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt dinsdagmiddag 27 april in Madurodam tijdens de platformbijeenkomst ‘Jongeren en Geld’, de handreikingen voor financiële educatie in ontvangst.


Hier heb ik de prinses ook goed kunnen zien, ik heb haar hier een doosje met snoepjes gegeven, waarvan ik weet dat de prinses ze erg lekker vind.

We zijn ook nog met een groepje met haar op de foto geweest.

Foto copyright Cees Buys, http://www.royal-naturepress.nl/

27 april 2010: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt dinsdag 27 april in Den Haag het rapport van de Commissie Monitoring Talent naar de Top in ontvangst.


Hier was ik bij aanwezig, ik heb haar natuurlijk gefeliciteerd met haar echtgenoot die vandaag zijn 43e verjaardag viert. Ook heb ik haar een bloemetje gegeven, daarbij kreeg ik een hand van de prinses.


28 maart 2010: Doop Eliane van Vollenhoven in Apeldoorn

Op zondagmiddag 28 maart is Eliane Sophia Carolina van Vollenhoven, dochter van Hunne Hoogheden Prins Floris en Prinses Aimée van Oranje-Nassau, van Vollenhoven in besloten kring gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn.


Ik heb ontzettend veel foto's kunnen maken, hier een klein gedeelte.

17 maart 2010: Prinses Máxima in Lisse

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is woensdagmiddag 17 maart in Lisse aanwezig bij de opening van Keukenhof 2010.

 

Hier was ik bij aanwezig, prinses Máxima zou mevrouw Svetlana Medvedeva ontvangen. De prinses moest een tijdje op de Russische dame wachten. Dit deed ze ook buiten, waar wij bij stonden. Ik heb hierdoor heel veel foto's kunnen maken. Ik heb een kleine selectie gemaakt voor op de site.

11 maart 2010: Koningin Beatrix en Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Majesteit de Koningin en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden wonen donderdag 11 maart 2010 de start bij van het 100-jarig jubileum van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam.

26 januari 2010: Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is dinsdagmiddag 26 januari in het Trippenhuis in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de eerste KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) Merianprijs.


Ik was hierbij aanwezig. De prinses is een lieve spontane vrouw, ze vroeg hoe het ging met weekblad de Vriendin, of er nieuwe stukjes waren, en ze vroeg hoe het met me ging! Ik heb haar een bos met tulpen gegeven, en haar een hand geschudt.


Hier de foto's, prinses Máxima kreeg van een man naast mij een spaans voorleesboekje, daar staat ze naar te kijken:

26 januari 2010: Prins Willem-Alexander in Amsterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is dinsdagmorgen 26 januari 2010 aanwezig bij het ochtendprogramma van de conferentie ‘Binding in de Buurt’ in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.


Ik heb de prins een klein bosje tulpen aangeboden. Ik heb ook een hand van de prins gehad.

Foto copyright Patrick van Katwijk, http://www.dutchphotopress.com/

Vanaf hier ziet u het jaar 2009

(de laatste bezoeken als eerste)

15 december 2009: Koninklijke familie bezoekt Zoetermeer

Hare Majesteit de Koningin woonde dinsdagavond 15 december 2009 in het Stadstheater van Zoetermeer het vijfde Koninkrijksconcert bij ter gelegenheid van de viering van Koninkrijksdag.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren er ook bij.

 

De beveiliging was heel erg aangescherpt dus je kon er absoluut niet bij komen! Ik heb een foto die is gelukt, maar daar is alleen de aankomende auto op te zien.

15 december 2009: Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opende dinsdagmiddag 15 december 2009 de kunstmanifestatie “Niet Normaal” in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

 

Door het donker heb ik geen mooie foto's kunnen maken. Gelukkig was de officiële opening buiten dus konden we wel alles goed zien!

Foto's van de officiële opening:

26 november 2009: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt donderdagmiddag 26 november twee projecten en een werkconferentie van de stichting Music Matters in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven.

 

We waren aanwezig, dat prinses van de school naar het buurthuis liep, en bij het vertrek waren we aanwezig. Ik stond deze week weer in de vriendin, en die heb ik weer aan de prinses gegeven. Ze reageerde heel erg leuk van, nog een keer, (dat het de 2e keer was, achter elkaar) helaas was het blad door de regen wel nat geworden, maar ik dat vond ze niet erg. Ik heb ook een hand gekregen van de prinses!

26 november 2009: Koningin Beatrix in Vlist

Hare Majesteit de Koningin brengt donderdagochtend 26 november in Vlist een bezoek aan Zorgboerderij Vlist.

 

Ik wilde graag een bloemetje geven aan de koningin. Alleen mocht dit niet, dus heb ik hem afgegeven bij de beveiliging. Dus ik hoop dat ze het alsnog heeft gehad.

21 november 2009: Prinses Laurentien in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt zaterdagochtend 21 november in de Jaarbeurs in Utrecht de openingstoespraak op het congres ‘Grenze(n)loos Nederlands’ van het Genootschap Onze Taal.

 

Ik heb van de prinses twee keer een hand gekregen.

10 november 2009: Prinses Máxima in Utrecht

Hare Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont dinsdagochtend 10 november in De Jaarbeurs te Utrecht een deel bij van het jubileumcongres van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB).

 

Ik stond week 45 in weekblad de vriendin, met een interview, het tijdschrift heb ik aan prinses Máxima gegeven. Ik heb ook een hand gekregen.

16 oktober 2009: Koningin Beatrix in Den Haag

Hare Majesteit de Koningin opent vrijdag 16 oktober in het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling 'Cézanne – Picasso – Mondriaan.

16 oktober 2009: Prinses Máxima in Apeldoorn

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent vrijdagmiddag 16 oktober in Paleis Het Loo te Apeldoorn de tentoonstellingen 'Ontvouwen Schoonheid. Koninklijke waaiers op Paleis Het Loo' en 'Oranje in Miniatuur. Vier eeuwen portretminiaturen van het Huis van Oranje'.

 

Ik heb Máxima hier de hand geschud!

9 oktober 2009: Koningin Beatrix in Amsterdam

Vandaag zouden we naar prinses Máxima en koningin Beatrix gaan, maar doordat de jongste dochter van prinses Máxima is opgenomen in het ziekenhuis kon ze niet bij het bezoek komen. Dus we zijn naar koningin Beatrix gegaan.

 

Hare Majesteit de Koningin reikt vrijdagmiddag 9 oktober in het Koninklijk Paleis te Amsterdam de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2009 uit.

 

Helaas zijn al mijn foto's zijn mislukt, hier mijn beste.

3 oktober 2009: Prinses Máxima in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont zaterdagmorgen 3 oktober 2009 de viering bij van het 30-jarig bestaan van BorstkankerVereniging Nederland (BVN) in de DeFabrique te Utrecht.

 

Ik heb prinses Máxima de foto's van ons drieën gegeven, van het vorige bezoek, en ik heb haar een hand gegeven.

26 septemer 2009: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Den Haag

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden wonen op zaterdagmiddag 26 september in de Fokker Terminal te Den Haag het evenement Ontwikkelingssamenwerking.nu bij.

 

Na lange tijd is dit weer een bezoek, ik heb prinses Máxima twee keer de hand gegeven en prins Willem-Alexander één keer! En ik ben samen met ze op de foto geweest!

Foto copyright Cees Buys, http://www.royal-naturepress.nl/

25 augustus 2009: Bezoek van Japan aan Nederland

Prins en Prinses Akishino bezoeken 21 - 26 augustus 2009 Nederland

Hunne Keizerlijke Hoogheden Prins en Prinses Akishino brengen van 21-26 augustus een bezoek aan Nederland in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan.

 

Ik zag ze op 25 augustus in Den Haag samen met prins Constantijn en prinses Laurentien.

6 juni 2009: Koninklijke familie bezoekt tentoonstelling 100 jaar Juliana

Hare Majesteit de Koningin bezocht zaterdag 6 juni 2009 de tentoonstelling '100 jaar Juliana' in Paleis Het Loo te Apeldoorn.

De Koningin werd vergezeld door leden van de Koninklijke familie.

 

Het was een leuke dag, en ik heb prins Willem-Alexander en prinses Máxima een hand gegeven.

30 april 2009: Koninginnedag in Apeldoorn

Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke Familie vieren donderdag 30 april Koninginnedag mee in Apeldoorn, provincie Gelderland.

 

Deze dag ben ik met prins Constantijn, prinses Annette, prins Pieter-Christiaan, prinses Anita en prinses Aimée op de foto geweest. Prinses Máxima, prof. Pieter van Vollenhoven, prinses Mariléne en prins Floris heb ik een hand kunnen geven.

 

Koninginnedag was een dag waar we erg naar uitgekeken hebben. Het was erg leuk, totdat het op een gruwelijke manier verstoord werd door die ene zwarte auto. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers.

29 april 2009: Prins Willem-Alexander in Rotterdam

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje neemt woensdagochtend 29 april in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam het eerste exemplaar van de ideeënwaaier ‘Maak ons Land’ in ontvangst.

 

Ik heb voor het eerst een hand van de prins gehad! We mochten naar binnen om alles te zien gebeuren. Het was heel leuk om een keer mee te maken. De prins is alleen wel door de achterdeur naar buiten gegaan, dus dat hadden we gemist.

24 april 2009: Prinses Máxima in Kinderdijk

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden verricht vrijdag 24 april in Kinderdijk de formele handelingen die behoren bij de doop en tewaterlating van de sleephopperzuiger 'Vox Máxima'.

 

De aankomst had ik helaas gemist, maar ik heb wel het vertrek kunnen fotograferen!

22 april 2009: Staatsbezoek van Zweden aan Nederland in Den Haag

Hunne Majesteiten de Koning en Koningin van Zweden brengen van dinsdag 21 april tot en met donderdag 23 april op uitnodiging van Hare Majesteit de Koningin een staatsbezoek aan Nederland.

 

Woensdag laat in de middag was het paar in Den Haag, hier was ik bij de Zweedse Ambassade. Toen we hierna de stad inliepen, kwamen we het paar weer tegen, toen ze het gebouw bekeken waar de contraprestatie zou worden gehouden die avond.

's Avonds werd de contraprestatie aangeboden in de vorm van een concert.

1 april 2009: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent woensdagmiddag 1 april het Colourful Business Event in Ahoy te Rotterdam.

 

Ik heb de prinses een hand en een bloemetje gegeven, de prinses vroeg nog hoe het met mij ging!

10 maart 2009: Prinses Máxima in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden opent dinsdagmiddag 10 maart op de Uithof het nieuwe gebouw van de Faculteit Educatie van Hogeschool Utrecht.

 

Ik heb prinses Máxima een hand en een bloemetje gegeven.

Foto copyright Jelland Sprang

10 maart 2009: Prinses Laurentien in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden presenteert dinsdag 10 maart het startpakket ‘Het begint met lezen’ in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

 

Bij het vertrek heb ik de prinses een bloemetje gegeven, ze bedankte me hartelijk, met de woorden, dat we erg attent waren, en dat we trouwe bezoekers zijn! Hierna zijn we met de prinses op de foto geweest. Ik heb deze dag twee handen van haar gehad.

Foto copyright Josée

6 maart 2009: Prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Middelburg

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden bezoeken vrijdagmiddag 6 maart in het Abdijcomplex in Middelburg het slotevenement van het vierde International Polar Year (IPY) in Nederland.

 

Ik had een bloemetje bij me, die door de beveiliging is aangepakt, prinses Máxima herkende me, en riep dan ook: "Nog een keer?!?" Dit zei ze natuurlijk omdat ik haar de dag ervoor ook had gezien! Hier de foto's, ze zijn helaas niet echt heel erg mooi geworden.

5 maart 2009: Prinses Máxima in Venlo

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezoekt donderdag 5 maart als beschermvrouwe van het Oranje Fonds een project van het Oranje Fonds. Prinses Máxima bezoekt het project Boy 4-ever in Venlo. Dit project heeft in 2008 een Appeltje van Oranje gewonnen.

 

Ik heb de een bloemetje aan de prinses gegeven, en een hand gekregen!

10 januari 2009: Prinses Laurentien in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent zaterdagmiddag 10 januari in de Jaarbeurs in Utrecht het Louis Braillejaar 2009. Aansluitend houdt de Prinses een toespraak.

 

Ik heb de prinses een bloemetje gegeven, en ik heb een hand gekregen!

Foto copyright Hanneke Lam

Vanaf hier ziet u het jaar 2008

(de laatste bezoeken als eerste)

20 november 2008: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagmiddag 20 november in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam de eerste landelijke manifestatie bij van het platform Buurtalliantie.

8 november 2008: Prinses Máxima in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden spreekt zaterdagmiddag 8 november in Utrecht tijdens het slot van het driejarige programma Taalontmoetingen van het Oranje Fonds.

 

Ik heb de prinses een hand kunnen geven.

1 november 2008: Koninklijke familie in Apeldoorn

Hunne Hoogheden Prins Maurits en Prins Bernhard openen, samen met hun gezinnen, zaterdagochtend 1 november in Paleis Het Loo de tentoonstelling SpeelGoed op Het Loo.

 

Ik heb van prins Maurits, prinses Marilene, prins Bernhard en prinses Annette een hand gekregen. Van prinses Margriet heb ik haar ballon gekregen.

20 september 2008: Prinses Máxima in Deventer

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima bezoekt - in het kader van Burendag - de huiswerkklassen in Educatief Centrum De IJssel.

 

Ik mocht hier de prinses een bloemetje aanbieden. Hierdoor heb ik geen foto's kunnen maken.

20 september 2008: Prinses Máxima in Deventer

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden bezocht zaterdag 20 september in Deventer de derde Burendag; een dag waarop mensen op verschillende plekken in het land met elkaar activiteiten ondernemen voor de buurt.

 

Ik heb de prinses een hand gegeven.

18 september 2008: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is donderdag 18 september in Ahoy Rotterdam aanwezig bij de opening van EuroSkills 2008, een groot evenement voor vakmensen in Europa.

 

Ik heb de prinses een hand gegeven

21 juni 2008: Prinses Máxima in Utrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden neemt zaterdag 21 juni het eerste exemplaar van het jubileumboek 'Waakvlam van de Geest' in ontvangst tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van de Raad van Kerken in de Jacobikerk te Utrecht.

6 juni 2008: Prinses Máxima in Maastricht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is vrijdagavond 6 juni in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht aanwezig bij het galaconcert ter ere van het 125-jarig jubileum van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar.

 

Ik heb de prinses een hand gegeven.

28 mei 2008: Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont de bijeenkomst ‘Talent naar de Top’ bij op woensdagmiddag 28 mei in de Passenger Terminal te Amsterdam.

28 mei 2008: Prinses Máxima in Amsterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont woensdag 28 mei in De Nieuwe Kerk te Amsterdam de tiende Anna Reynvaan Lezing bij.

 

Ik heb de prinses een hand gegeven

22 mei 2008: Prinses Máxima in Nieuwegein

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagmiddag 22 mei de uitreiking van de Metaalunie Productivity Award bij in de Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

 

Ik heb aan prinses Máxima een bloemetje gegeven en een hand gekregen.

Foto copyright Patrick van Katwijk,http://www.dutchphotopress.com/

30 april 2008: Koninginnedag in Makkum

Hare Majesteit de Koningin en leden van de Koninklijke familie vieren woensdag 30 april Koninginnedag mee in de provincie Fryslân, achtereenvolgens in Makkum en Franeker.

 

Ik heb prinses Máxima, prinses Mabel, prinses Laurentien, prinses Marilene en prinses Anita een hand gegeven.

3 april 2008: Koninklijke familie in Wassenaar

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje, Prinses Máxima, Prinses Margriet, prof. mr. Pieter van Vollenhoven en andere leden van de Koninklijke Familie zijn donderdagmiddag 3 april in de Dorpskerk van Wassenaar aanwezig bij een bijeenkomst ter nagedachtenis van Erik Hazelhoff Roelfzema.

13 maart 2008: Koningin Beatrix in Vlaardingen

Hare Majesteit de Koningin is donderdag 13 maart aanwezig in de Grote Kerk in Vlaardingen bij de uitreiking van de Geuzenpenning aan de heer M.O.K. Ahtisaari, voormalig president van Finland.

5 maart 2008: Prinses Máxima in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is woensdag 5 maart aanwezig bij de ondertekening van de koploperovereenkomst lesbisch- en homo-emancipatiebeleid in de Paleiskerk te Den Haag.

 

Ik heb prinses Máxima twee keer een hand gegeven.

28 februari 2008: Prinses Máxima in Biddinghuizen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden gaat donderdag 28 februari samen met kinderen tijdcapsules begraven in het nieuwe aangeplante klimaatbos van Natuurmonumenten in Biddinghuizen.

 

Ik heb de prinses twee keer een hand gegeven en een bloemetje kunnen aanbieden.

24 januari 2008: Prinses Máxima in Rotterdam

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woont donderdagavond 24 januari het Opzoomergala bij op de boot James Cook in Rotterdam.

 

Ik heb prinses Máxima drie keer een hand gegeven en ik ben met haar op de foto geweest.

Vanaf hier ziet u het jaar 2007

(de laatste bezoeken als eerste)

4 december 2007: Prinses Máxima en prinses Mathilde in Den Haag 

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mathilde van België en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden nemen dinsdag 4 december in het Gemeentemuseum te Den Haag De Schilderkunst der Lage Landen in ontvangst.

 

Ik heb prinses Máxima en prinses Mathilde allebei twee keer een hand gegeven.

9 november 2007: Prinses Máxima in Dordrecht

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op vrijdagmiddag 9 november aanwezig bij de officiële opening van de nieuwbouw van het Da Vinci College in Dordrecht. Met de opening wordt ook de start van het Leerpark Dordrecht gemarkeerd. 

20 oktober 2007: Doop van prinses Ariane

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Ariane, de jongste dochter van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, wordt zaterdag 20 oktober aanstaande gedoopt in de Kloosterkerk in Den Haag.

18 september 2007: Prinsjesdag

Elke derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer).

 

Hare Majesteit de Koningin spreekt de Troonrede uit in de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal op dinsdag 18 september 2007.

11 mei 2007: Prins Friso in Kinderdijk

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Friso is vrijdag 11 mei 2007 in Kinderdijk de eerste officiële vriend van de Molen geworden. Hij deed dit bij het begin van de geldwervingsactie ‘Molen zoekt vriend m/v’ in het kader van het Jaar van de Molens.

 

Hier was ik bij aanwezig, ik heb de prins een hand kunnen geven en ik ben met hem op de foto geweest.

Foto copyright Henk van Veen

18 april 2007: Koningin Beatrix in Rotterdam

Hare Majesteit de Koningin verricht op woensdag 18 april in Rotterdam de officiële opening van Las Palmas Cultuur.

Vanaf hier ziet u het jaar 2006

(de laatste bezoeken als eerste)

19 september 2006: Prinsjesdag

Elke derde dinsdag van september is het Prinsjesdag, de feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal (de Eerste en Tweede Kamer).

 

Hare Majesteit de Koningin spreekt de Troonrede uit in de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal op dinsdag 19 september 2006.

Vanaf hier ziet u het jaar 2001

(de laatste bezoeken als eerste)

8 oktober 2001: Prins Willem-Alexander en mevrouw Máxima Zorreguieta in Kinderdijk

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en mevrouw Máxima Zorreguieta brengen maandag 8 oktober 2001 een bezoek aan de provincie Zuid-Holland. Het is het zesde in de reeks kennismakingsbezoeken die het paar dit najaar aflegt aan de provincies en de vier grote steden. De Prins en zijn verloofde bezoeken in Zuid-Holland onder meer een Dordrechtse stadsvernieuwingswijk, zij maken een rondvaart bij Kinderdijk, worden rondgeleid door de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Schoonhoven, en zij bezichtigen de St. Janskerk in Gouda.

 

Ik was in Kinderdijk tussen schooltijd gaan kijken naar de prins met zijn verloofde. Hier zag ik het stel voor het eerst. Als klein meisje had ik nog geen fototoestel, maar ik heb wel een foto van een fotograaf dat Máxima naar mij toe komt lopen om me een hand te geven. Ik was hier 10 jaar.

Foto copyright Henk van VeenDe foto's blijven eigendom van Rosanne dus niet overnemen zonder mijn toestemming.